Багато чого не зробиш, поки не вивчишся.
Але багато треба зробити, щоб навчитись.
Конфуцій
Сьогодні до студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на зняття з навчальної практики: «Вступ до фаху», завітав наш випускник Станіслав Вибрик. Ще навчаючись на першому курсі після занять він почав працювати офіціантом. Поєднуючи навчання та роботу, Стас отримав практичні навички, а на другому курсі став адміністратором концептуального кафе «Joy».
Коли у місті відкрився ресторан «Fazenda», нашого випускника запросили на посаду адміністратора. Станіслав працював з великим задоволенням, допомагаючи керівництву у справах, навіть потрапив у об’єктив телевізійної програми «Ревізор», коли до ресторану завітав ведучий Микола Тищенко.
Думка про відкриття власного закладу не давала спокою, але, нажаль, коштів для цього не вистачало, тому у 2019 році Стас разом з сім’єю переїздить до Польщі. Після переїзду наш випускник спочатку працював на заводі «IKEA», де одночасно вивчав польську мову. Праця була нелегкою, одноманітною, задоволення не приносила, але саме такі умови і стали поштовхом для повернення до улюбленої справи.
В чужій країні все довелося робити з нульової відмітки. Незважаючи на досвід набутий в Україні, юнак влаштувався на роботу офіціантом, але вже через декілька місяців отримав підвищення та став адміністратором закладу.
Все, що я вмію робити, мене навчили у рідному колежі та закладах де я працював, - говорить наш гість. – Обслуговування в Україні та Польщі дуже сильно відрізняється, нажаль у їхніх закладах не вистачає гостинності, мені дуже хотілось відкрити свій заклад, де гості змогли б відчути частиночку нашої країни закордоном. Адже у місті де я проживаю, дуже багато переселенців, які змушені були покинути свої домівки, через початок війни. Саме у своєму закладі мені хотілось створити маленьку Україну, де можна зустрітись у колі друзів, відпочити та поговорити і знайти однодумців.
Порадившись з рідними вирішили ризикнути та відкрити власний кальян-бар, було не просто в іншій країні розпочинати свою діяльність, але маючи підтримку мами, тата та брата у нас все вийшло. На щастя, наш заклад полюбили місцеві жителі та земляки українці. Ми працюємо з задоволенням, вкладаючи всю свою душу в роботу, намагаємось чути кожного та враховуємо побажання.
Ще однією моєю мрією було створити заклад у якому українці з поляками, не знаючи мови, змогли б зрозуміти одне одного, і у мене це вийшло, – говорить Станіслав. – Відкривши ще один заклад «Eisenberg Beer Bar», організовуючи зустрічі та ігри, поляки та українці більше не мають перешкод у спілкуванні.
Працюю, розвиваюсь, але не полишаю думки про свій рідний Херсон, тому разом з братом та ще такими ж однодумцями купили машину для ЗСУ, організували збір та відправили необхідні речі для земляків, адже найбільшим бажанням є повернутися в рідний край та відкрити заклад ресторанного господарства.
Нам студентам, було дуже цікаво слухати про життєвий досвід Станіслава, який безперечно надихає та мотивує. Незважаючи на непрості часи, труднощі в іншій країні, його позитивна енергетика та бачення світу нас підбадьорили. Стас весь час посміхався та з великою вдячністю згадував коледж, студентські роки, а також поділився з нами своїми планами на майбутнє: відкрити третій заклад з можливостями родинного дозвілля для місцян.
Це була просто неймовірна зустріч, за організацію якої ми дуже дякуємо адміністрації та викладачам коледжу.
Студентка групи Р-291
Гуляєва Вікторія,
викладач Тетяна Криворученко
Циклова комісія маркетингу, підприємництва
та ресторанного обслуговування