Розпочати власний бізнес із нуля і створити мережу кондитерських по всій країні, заснувати кілька улюблених містянами закладів, винайти та організувати виробництволегендарного торта «Херсон», продовжувати розробляти унікальні авторські рецептури морозива і кондитерських виробів - усе це стало під силу нашим землякам - родині Воскобойник. А тендітна винахідниця пані Анна завітала до наших студентів із розповідю про свій бізнес.
Зустріч із успішним підприємцем - це завжди подарунок. Нагода дізнатися більше та зрозуміти, який тернистий шлях доводиться проходити від задуму до його реалізації, як багато треба знати і вміти!
Кожна велика дорога розпочинається з мрії, часто дитячої, як це сталося в пані Анни , з доріжок батьківського саду з медовим ароматом абрикосів, зі смаку грецьких горіхів у рідній Степанівці, з любові до Херсонщини.
Молоде подружжя заробило перший капітал нелегкою працею на заводі пластмасових виробів в Італії. Там же відбулося перше знайомство з натуральним морозивом «Gelatto». Його вишуканий смак запав у душу, і згодом Костянтин став вивчати приготування італійського морозива.
Після повернення в Херсон, молода родина започаткувала сімейний бізнес, який розпочався з кіоску морозива, а за 20 років розширився до мережі кондитерських «Perfetto», власного виробництва морозива, сирів та кондитерських виробів, заснування улюблених херсонських ресторацій «Miracoli» і «Amici».
Свіжі продукти, авторська рецептура, власне виробництво допомогли завоювати любов херсонців і гостей міста. Згодом створили власні торгові марки, франшизу та розробили логістику.
Торт «Херсон» має унікальну рецептуру і виготовляється лише на власному підприємстві, адже якість продукту - кредо талановитих кондитерів!
Коли розпочалася війна, а Херсон був окупований, Анна разом із чоловіком Костянтином не опустили руки, а відкрили свій заклад у Вінниці, пізніше в Одесі. Усіма силами вони підтримують країну і мріють про повернення додому. «Італія - неймовірна країна», - говорить Анна Віталіївна, - «але земля, де ти народився, назавжди в серці! Коріння роду тримає і живить сили!»
Велика повага нашим землякам, які продовжують свою справу, дарують свято і смаки рідної Херсонщини містам, зміцнюють віру в майбутнє нашого міста, зберігають і створюють робочі місця в такий нелегкий час.
Бажаємо скорішого повернення додому всім (нашим улюбленим!) закладам талановитої і працьовитої родини Анни та Костянтина, розширення виробництва десертів і сирів, які вже є символами нашого міста!
Дякуємо директору Людмилі Миколаївні за цю неймовірну зустріч! Найкращі уроки - від справжніх професіоналів!
Вероніка Захарова
Ірина Качуровська