Спеціальність «Готельно-ресторанна справа» - одна з найбільш затребуваних
спеціальностей на ринку праці у сфері індустрії гостинності.
В Україні та за кордоном попит на фахівців готельної і ресторанної галузі постійно зростає, а це вимагає підготовки спеціалістів високого рівня.
Основними напрямами професійної діяльності є освоєння сучасних принципів ведення готельно- ресторанного бізнесу, управлінських та організаційних навичок, інноваційних технологій ресторанного господарства, прогресивних форм організації виробництва та обслуговування, створення та бізнес-планування підприємств готельно-ресторанного комплексу
Здобувачі освіти коледжу вивчають наступні дисципліни: Організація обслуговування, Технологія приготування їжі, Барна справа, Управління якістю продукції, Трудове право, Устаткування, Особливості зарубіжного сервісу, Стандартизація в готелях, Організація та технологія обслуговування в готелях Бухгалтерський облік, Інформаційні системи у ресторанному бізнесі.
Особливістю фахівців з готельно-ресторанної справи у коледжі є поглиблене вивчення іноземної мови, екскурсії до кращих закладів індустрії гостинності, проведення майстер-класів успішними рестораторами що гарантує випускникам працевлаштування.
Закріплення отриманих знань та набуття практичних навичок здобувачами освіти відбувається під час проходження практики у сучасних готельно-ресторанних комплексах міста і області: «Моцарт», «Пан Атаман», «Ностальжи», «Мішель», «Панорама», «Бордо», «Цепелін», «Аль Капоне», «Риба Хаб», «Панорама», «Челентано» та інші.
Випускники цієї спеціальності можуть обіймати такі посади:
керівник закладу ресторанного господарства;
адміністратор готельно-ресторанного комплексу;
метрдотель;
адміністратор залу; фахівець із гостинності; фахівець із конференц-сервісу;
завідувач поверху готелю; агент з організації туризму тощо.